Azoknak, akik kifejezetten szeretnek alkoholt fogyasztani (természetesen csak mértékkel), talán nem is kellene ecsetelnünk az előnyöket, melyek egy-egy pohár bor után kerülnek csak igazán előtérbe. Vannak olyan képességek, amelyek egy csendes, otthoni estén tudnak érvényre jutni, de akadnak olyanok, amelyek társaságban erősödnek csak fel igazán. Lássuk hát, melyek is azok a tulajdonságok, melyek tovább fejleszthetők egy jó pohár Dubicz bor társaságában.

1. Köztudott, hogy akár társaságban, akár egyedül, a tánctudásunkra különösen áldásos hatást gyakorolhat egy – vagy két – pohár bor. Egyesekből csak szolidabb, visszafogottabb lépéseket hoz elő, mások azonban a parkett ördögeivé válhatnak és valódi Michael Flatleyként szökdelhetik végig a táncparkettet. Akármelyik végletet is érezzük magunkénak, az alkohol mindkettőre áldásos hatást gyakorolhat.

via GIPHY

2. Egy palack finom Dubicz bor a társasági összejövetelek, baráti vacsorák, családi ünnepek báját még magasabb szintre emelheti. Egy közös koccintás az alkalom apropójára csak tovább fokozza az esemény rangját, közelebb hozza egymáshoz a régi ismerősöket, és oldja az esetleges kezdeti feszültséget, szótlanságot.

via GIPHY

3. Az alkohol a rejtett muzikális tehetségünket és az alkalomhoz illő bátorságunkat is egyaránt felszínre hozhatja. Nem egy házi buli fulladt már látványos karaoke partiba, közös – olykor rendkívül hamis – éneklésbe, ugyanúgy, ahogy a négy fal között is szívesebben használjuk mikrofon gyanánt a hajkefénket néhány pohár bor után.

via GIPHY

4. Bizonyos esetekben az alkohol a konfliktusfeloldás egyik eszközeként is használható. Egy-egy régre visszanyúló vita vagy nézeteltérés feloldásához tökéletes társként szolgálhat egy pohár könnyű fehérbor – példának okáért 1014-es sorozatunkból. Az alkohol mértékkel fogyasztva oldja a gátlásokat és megolajozza az őszinte beszélgetéseket.

via GIPHY

5. A mértékkel fogyasztott alkohol egészségre gyakorolt jótékony hatásai több cikk alaptémáját is szolgáltatták már: egy-egy pohár száraz vörösbor felgyorsítja az anyagcserét, segíti a salakanyagok távozását a szervezetből, valamint meggátolja a felesleges anyagok érfalakra történő lerakódását. Mindemellett a benne található antioxidánsok segítenek a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében.

via GIPHY