Ünnepelnél, de nem tudod pontosan mivel is? Születésnapra készülsz? Netán házassági évforduló van kilátásban? Nem minden jeles alkalomhoz passzol ugyanaz a borfajta, sőt, esetenként az alkalom báját is jelentősen tudjuk emelni egy-egy jól megválasztott palackkal.

Ki ne emlékezne a tinédzserkor vattacukros éveire, amikor még minden egyes, újdonsült párunkkal eltöltött hónap csodaszámba ment? Amikor minden hónapfordulót úgy éltünk meg, mint a világ egyik legnagyobb és legjelentőségteljesebb eseményét. Ezekhez az alkalmakhoz tökéletes választás lehet egy Dubicz Kékfrankos Rozé a maga romantikus lágyságával, friss gyümölcsösségével.

Már egyetemi éveinket tapossuk? Beköszöntött az első komoly kapcsolat, netán életünk első szerelmes évfordulója? Ekkoriban már egy fokkal magasabb szintre emelnénk az ünneplést: egy palack Dubicz Irsai Olivér vagy könnyű Chardonnay megfelelő választás lehet számunkra. Amennyiben egy hatalmas, barátainkkal töltött bulival ünnepelnénk meg huszadik életévünk beköszöntét, válasszuk a Zsizsi habzót a garantált pezsgésért.

Az első igazi, kerek, felnőtt évszám? Ha 30, akkor 1014 kollekció! Ekkoriban már gyakran egy különleges alapanyagokból készült, prémium kategóriás élményre vágyunk. Amennyiben édesebb szájúnak bizonyulunk, válasszuk a kollekció Hárslevelűjét, amennyiben a roppanósabb, savasabb ízvilág kedvelői vagyunk, tegyük a voksunkat az 1014 Sauvignon Blanc-ra. Az élmény garantált.

Amennyiben már a negyvenes éveinkbe léptünk, bizton állíthatjuk, hogy a karakteres vörösborok világával is megbarátkoztunk, és adott ünnepeken kifejezetten erre az ízvilágra vágyunk. Legyen karácsony, szilveszter vagy családi születésnap, a Dubicz 2016-os Kékfrankos-Cabernet Sauvignon félédes vörösbora minden alkalomra tökéletes választás.

Érettebb, ötvenes éveinkre már igazi, kiforrott italkülönlegességek kóstolásának ideje is elérkezett. Az első kristály- és ezüstlakodalmak korszaka is általában ekkoriban köszönt be. Válasszunk hát egy egészen különleges tételt a házassági évfordulónk megünneplésére. A Dubicz Borászat Fríz kollekciója pontosan ezt a célt szolgálja: a Fríz Hárslevelű és az Olaszrizling Barrique a prémium kategóriában is kimagaslót nyújt, kifejezetten különleges alkalmak kísérőiként tartják számon őket.