Bereznay Tamás után ezúttal a világhírű magyar modellt, Zahorán Bertoldot sikerült elcsípnünk néhány kérdés erejéig amiatt, hogy meséljen picit nekünk borozási szokásairól, a borhoz való viszonyáról és kedvenc borfajtájáról.

A borról az jut először eszembe, hogy… 

… kötetlen esti beszélgetések megfelelő eleme, legyen szó itt akár üzletről vagy baráti találkozóról. Egy jó bor mindig tökéletes társ lehet a hangulat feloldásában, a szabadabb ötletelésben és segítség a világmegváltó gondolatokban. 🙂

A kedvenc borom… 

A testesebb Cabernet Sauvignon borokat kedvelem. Nagyon nehéz megmondani, hogy melyik ország, mely borászata a kedvencem. Mindig nyitott vagyok új borokra, a különlegességekre. Magyarországon különösen nehéz kedvenc borvidéket kiemelnem, hiszen számos olyan pincészetet találhatunk, mellyel nem lehet mellé nyúlni, itthon is és külföldön is ugyanúgy helytállnak a boraik. Sokszor találkoztam az utazásaim során magyar borokkal más országokban is, ami külön büszkeséggel és örömmel töltött el.

A legszebb boros élményem… 

… vízparton borozgatós esetekhez köthető. Nagyon szeretek nyáron esténként gyertyafény mellett a szívemhez közel álló személyekkel egy finom pohár bor mellett beszélgetni, emlékeket gyűjteni.

Én úgy iszom bort, hogy…

Általában az adott pillanathoz vagy az adott ételhez választok. Így például nem maradhatnak el a forró nyári napok jéghideg fröccs nélkül, vagy éppen a steakek egy jó vörösbor nélkül.