A bor rajongók és fogyasztók örülhetnek: a kutatók megállapították, hogy a kreatív munka sikerességét kifejezetten pozitívan befolyásolja a bor.

A legnagyobb írók, költők mindig a borhoz fordultak egy kis extra inspirációért, és most ismét bebizonyosodott, hogy igazuk is volt. Egyetemi kutatók ugyanis miután felmérték, hogy a bor milyen hatással van a kreativitásra, kiderült, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy annyi művész iszik meg egy-egy pohárral, miközben épp alkot. A bor ugyanis igazi turbóként hat az elmére, ha kreatív munkáról van szó.

A legújabb kutatásban 19 és 32 év köztieket vizsgáltak, amely során egy 30 perces dokumentumfilmet nézettek meg a résztvevőkkel, majd asszociációs szójátékban kellett részt venniük. A csoport fele, akik egy pohár bort fogyasztottak el, sokkal jobban teljesítettek azoknál, mint akik nem ittak a film előtt.

Kiderült, hogy a bort fogyasztók sokkal több kreatív, alternatív megoldást képesek kitalálni, míg a bort nem ivók túl szögletesen közelítették meg a játékot.

Ez a kísérlet is bizonyítja, hogy a legkreatívabb megoldásokat a mértékletes borfogyasztás képes előhozni az emberekből.

A tudósok azt is megállapították, hogy egészen pontosan a 0,075-ös véralkohol szint elérésekor jönnek a legkreatívabb gondolatok, olyankor a legkevésbé sablonos a gondolkodás, így 1-1,5 deci finom és minőségi bor lassú elfogyasztása kifejezetten ajánlott a kreatív feladatok előtt állóknak.

Ajánljuk magunkat! 🙂