4 hiba, amit elkövetünk a borospoharunk elmosása közben

4 hiba, amit elkövetünk a borospoharunk elmosása közben

Egy igazi bormániás borospoharainak illik mindig tisztának és szépnek lenniük. Ahhoz, hogy mindig csillogjanak, és ne sérüljenek mosás közben, elég, ha megfogadsz néhány tanácsot, melyek segítségével pofonegyszerű lesz szép állapotban tartani őket.

Ne a száránál fogd, amikor mosod!

A borospohárnak a szára a legérzékenyebb része, ezért, amikor a csapvizet folyatod rá, inkább a pohár részt tartsd a kezedben. Sokkal biztonságosabb így, és biztos, hogy a vízsugár nem töri le a tetejét a száráról, ha ezzel a technikával fogod. Ráadásul kisebb az esélye annak is, hogy beleütődik a teteje a csapba, ami gyakorlatilag azonnali repedéssel, rosszabb esetben töréssel jár. Ha érdekel, hogy egyébként hogyan kell a borospoharat helyesen fogni, ITT azt is megmutatjuk!

Ne folyass rá tűzforró vizet!

Sosem szabad igazán meleg vízzel mosni a poharat, ugyanis a forróság miatt összetörhet. Úgy állítsd be a vizet, hogy langyos legyen, és a kezedet sem égesse. Ami a kezednek jó hőmérséklet, az jó a pohárnak is.

Ne használj illatosított mosószert!

Bár a citromos vagy a virág illatú mosószer tényleg szuper megoldás a tányérokra, a borospoharakra sosem használd azokat, mert ha a poháron maradhat az aroma, ami képes a bor illat- és ízjegyeit megzavarni.

Ne tedd le száradni!

Miután elmostad, ne hagyd a borospoharat a levegőn száradni, ahogy más poharakkal, tányérokkal vagy edényekkel tennéd. A vízcseppek csúnya foltokat hagyhatnak a finom üvegből készült poháron, és kezdheted elölről a mosogatást. Inkább töröld át azonnal először sima, majd mikroszálas ronggyal.Elmúlt már 18 éves?