Pohár kisokos: Milyen borhoz milyen pohár illik?

Pohár kisokos: Milyen borhoz milyen pohár illik?

Nem mindegy, hogy melyik borhoz milyen pohár párosul! 

Egy jó boros pohár kiválasztásával az ital is zamatosabb lesz. Ráadásul ahhoz, hogy közelebb kerülj az igazán élvezetes borfogyasztáshoz, elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a szervírozással.

A vendégeid ámulnak majd, ha mindig jól választod ki a poharat az ital mellé. Eláruljuk az alapelveket a tökéletes párosításhoz, és garantált, hogy a vacsorákon bezsebeled majd a bókokat.

<< Melyik a kedvenc borod? Ezt árulja el rólad! >>

Mindig kizárólag tiszta, átlátszó pohárban szervírozd az italt, sose színes, mintás pohárból!

Ugye, nem akarod sosem vizes pohárba önteni az italt? A pohár szárának funkciója van, itt kell megfogni ahhoz, hogy pörgetni, szellőztetni tudd a bort. Ezt más alakú pohárban nem könnyű megtenni. Ez azért is fontos, mert egyrészt az ujjlenyomatok egyáltalán nem mutatnak jól a pohár oldalán, másrészt ha ott fogod, hamarabb fel is melegíted a kezeddel a bort.

A vörös boroknak nagyobb szájú, kehely alakú, magasabb poharakra van szüksége ahhoz, hogy zamatosabbá válhasson bennük az ital. Minél öblösebb és nagyobb, annál jobbat tesz az italnak. Ha boltba mész, burgundis vagy bordói poharat kérj az eladótól!  A fehér bornak a kisebb, nem annyira széles poharak tesznek jót. Ezek általában 3 decisek, és nem öblösek. A boltban chardonnay poharat érdemes kérni, abban mindegyik fehér szépen kinyílik.

A desszertboros poharak igazán kicsik, a fehérborosnál kisebb az űrtartalmuk, és a szájuk is keskenyebb. Az édes, desszertborok ebből a legfinomabbak. Igyekezz tulipán formájút találni ehhez!

Nem is olyan nehéz, igaz?

<< Miért koccintunk? Eláruljuk! >>Elmúlt már 18 éves?