Már az ókorban is tudták a rómaiak, hogy a bort nem csak elfogyasztani érdemes, de még a bőrt is ápolja és fiatalítja, ha pakolásként alkalmazzák, vagy épp fürdenek benne.

Napi egy pohár vörösbort mindenkinek érdemes meginnia, hiszen kifejezetten egészséges a nők és a férfiak számára. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, stabilizálja a vérnyomást, energiával tölt fel, és szépíti, fiatalítja a bőrt. Azonban a hidratált és rugalmas bőr nem csak ivással érhető el, a hatás extrán fokozható boros fürdőzéssel.

A szőlőben található antioxidánsok a legjobb megoldás az öregedés jelei ellen. A szőlő héjából kinyert vitaminok és antioxidánsok remekül csökkentik a ráncok kialakulását, rugalmasabbá teszik a bőrt, és hidratáltságot adnak a bőrnek.

Heti egyszer, ha vörösboros fürdőt veszel, rugalmasabb és ránctalanabb lesz a bőröd, sőt, selymessé, puhává teszi a test minden részén. A narancsbőr kialakulásának esélyét is csökkenti – hála az antioxidánsoknak.

Amellett, hogy a bőrt extrán feltölti, és kívülről megszépíti, a boros fürdő a hangulatra is kedvezően hat: csökkenti a stresszt, nyugtatja az idegeket.

Hogyan készíts boros fürdőt?

Engedj egy fél kád vizet, majd önts bele egy üveg vörösbort, majd legalább húsz percig ülj benne a maximális hatás érdekében. Fontos, hogy sose forró vízbe ülj, inkább langyos melegben. Ismételd meg hetente-kéthetente, és meglátod, mennyire puha lesz a bőröd!