Bortárolás stílusosan, otthon

Bortárolás stílusosan, otthon

Ha igazi borrajongó vagy, biztosan komolyan veszed a kedvenc italod tárolását is. Egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan tartod a nemes nedűt, és ha a lakberendezés is közel áll hozzád, akkor nem csak helyesen, de még stílusosan is megteheted ezt.

Ha szeretnél hozzáértő módon bort tárolni, vagy éppen szívesen megmutatnád a vendégeidnek, milyen remek borkollekciód van, akkor nézd meg ezeket a szuper megoldásokat, és készítsd vagy készíttesd el otthonodba.

Boros szekrény

Mit szólnál, ha a boraid épp olyan menő tárolót kapnának, mint mondjuk a cipőid? Erre tökéletes megoldás egy boros szekrény, ami belül polcokkal van felszerelve, így kinyitva igazi minibár hangulatot idéz. Sötét, hűvös helyen tárolhatod benne az italokat, és közben el is vannak rejtve a kíváncsi szemek elől. Viszont, amikor kinyitod az ajtaját, igazi csoda tárul a vendégek elé.

Okos konyhai megoldás

Ha a konyhában hagynád a borosüvegeket, ám csak kevés helyed van, keress egy szabad falfelületet, és rendezd be ott a borok lakosztályát. Nincs más teendőd, csak fadarabokat kell a falba rögzítened merőlegesen a falra, szabályosan elhelyezve. Olyan vastagságúakat válassz, amelyek biztosan elbírják az üvegeket.

Ha van lépcső a házban…

… az egy igazi főnyeremény lehet, mert alatta pont kényelmesen ki tudsz alakítani egy bortárolót. Amúgy mit tennél a lépcső alá? Na ugye, hogy üres lenne a hely! Italaid azonban imádni fogják az új helyüket!

Lógatós-pakolós

A legmenőbb megoldás, ha együtt tárolod gyönyörű borospoharaidat az üvegekkel. A konyhában vagy az étkezőben szerelj fel polcokat olyan fából, amilyenből szeretnéd, majd helyezd el rajtuk a borosüvegeket. A polcokba felszerelés előtt csináltass olyan akasztókat, amelyekre fejjel lefelé be tudod helyezni a borospohár talpát, hogy a polcokról lóghassanak, és egy mozdulattal le tudd venni őket, amikor tölteni szeretnél.

Melyik megoldás tetszik a legjobban?Elmúlt már 18 éves?