Ez történt velünk 2019-ben

Ez történt velünk 2019-ben

2018-hoz hasonlóan 2019 sem múlt el eseménytelenül a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok háza táján. Büszkén vonunk mérleget az elköszönő esztendőből, az eredményekből pedig bőven tudunk erőt merítünk az előttünk állóhoz – megfogadva, hogy ennél lejjebb idén sem adjuk.

1. 2018 után 2019-ben újra a Sziget fesztiválok hivatalos boraként kínáltunk háromféle szigetbort, a prémium tételeket, valamint a jégkásához hasonló Dubicz Frozét a látogatóknak. Az idei év során több Borháló-Dubicz Borbár ponton is elérhetők voltak a boraink. A tavalyi évhez hasonlóan egyébként idén is a rosé volt a fesztiválozók legnagyobb kedvence.

2. Legnagyobb örömünkre 2019 a szakmai elismerések tekintetében is nagyon jól zárult. Több mint 20 díjat zsebelhettünk be az elmúlt esztendőben. Superior Olaszrizling Barrique tételünk például kiemelkedően jól szerepelt hazai és nemzetközi berkekben egyaránt. Utóbbira büszkén hozzuk fel példaként, hogy Finnországban, a FICB (Federation Intenetionale des Conferies Bacchiquées, azaz a Nemzetközi Borrendi Szövetség) 2019-es kongresszusa előtt elnyerte a legjobb fehérbornak járó kitüntetést.

3. A Dubicz borok kiválóan szerepeltek a 40. Országos Borversenyen is, melyre 262 borászat összesen 908 tétellel nevezett. A rekord nevezési szám mellett az ország legnagyobb szakmai vetélkedésének rangját emelte az is, hogy ebben az évben a nevezett tételeket egy 60 fős, hazai és nemzetközi bírálókból álló testület minősítette. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok munkáját egy nagydíjjal (Mátra Superior Olaszrizling 2017), két aranyéremmel (1014 Irsai Olivér 2018 és Mátra Superior Olaszrizling 2017) és egy ezüstéremmel (1014 Cabernet Sauvignon Rosé 2018) jutalmazta a zsűri.

4. Több alkalommal vettünk részt nemzetközi boros rendezvényeken – például Finnországban, valamint Lengyelországban –, emellett pedig több mint 40 szakmai rendezvényen, borkóstolón, borfesztiválon voltunk jelen 2019 folyamán.

5. Új, prémium szegmens indult a dűlőszelektált Sárhegy tételek fémjelzésével. A Sárhegy Kékfrankos a Mátra egyik legkiválóbb dűlőjében, a Sárhegyen termelt, kiemelkedő minőségű bor a 2018-as évjáratban. Illatában a vanília és a szeder dominál, ízében intenzív étcsokoládé kerül előtérbe, amelyet az újhordó bársonyos karaktere tesz igazán izgalmassá.

6. 2019-ben több mint 100 alkalommal tartottunk borkóstolót a Dubicz pincében.

7. A webshop sikere is évről évre nő, emellett pedig a honlap látogatottsága is 25 százalékkkal emelkedett a tavalyi évhez képest, közel 400.000 oldalmegtekintést eredményezve. De arra is ügyelünk, hogy a finom borok mellett minél több érdekességet és információt szervírozzunk nektek a borkészítés varázslatos világából, ezért rendületlenül töltjük blogunkat is. 2019-ben összesen 104 cikk került fel ide.

8. 2019 folyamán pályázati keretek között bővült a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tartályparkja. A Gyöngyös melletti Fáy tanyán telepített új bortartályok újabb 3300 hl bor tárolására alkalmasak. Ezáltal folytatódik a borászat dinamikus fejlődése, és nő az egyes tételek volumene. A növekedéshez alapot adó, megfelelő minőségű és mennyiségű szőlőt továbbra is 100 hektárnyi saját szőlőültetvényünk biztosítja.

9. Továbbra is tarol imázsfilmünk! A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 2017-ben készült, a Mátra-vidék jellegzetességeit bemutató innovatív imázsfilmje még mindig nagyon népszerű, a leglátogatottabb videómegosztó portálon közel 2 millió megtekintésnél jár. A film a Kreatív által meghirdetett Online Video Award-on megjelenése évében ezüstérmes lett.

10. 2019-ben mind a Facebook, mind az Instagram oldalunk a magyar borászatok TOP10-es listáján szerepelt, és a megelőző évhez képest még több televíziós, rádiós és magazin alapú megjelenéssel büszkélkedhetünk.Elmúlt már 18 éves?