Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nem csak azért szuper gyümölcs mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, de még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

Lehet már hallottad, hogy mielőtt alkoholos italokat iszol, jót tesz, ha elfogyasztasz előtte néhány szem diót. Nos, a legújabb felfedezések szerint nem árthat egy-két körte sem. Ebben a fantasztikus gyümölcsben ugyanis rengeteg rost található, így segíti az emésztést, sőt segít megelőzni a másnaposságot is.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy azok, akik 2-3 deci frissen préselt körtelevet ittak meg mielőtt alkoholt fogyasztottak volna, sokkal kevésbé érezték magukon a másnaposság tüneteit. Sőt, a másnaposság egyik legidegesítőbb tünetét, a koncentráló képesség csökkenését is sikerült a legnagyobb mértékben leredukálni a körtelé fogyasztásával.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A kutatók tehát mindenképp azt javasolják, hogy mielőtt bármilyen fajta alkoholt fogyasztanál, legyen az akár egy finom Irsai Olivér vagy egy Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée, mindenképp igyál előtte frissen facsart, hozzáadott cukrot nem tartalmazó körtelevet, vagy egyél meg egy-két finom körtét.

A hangsúly azon van, hogy az alkoholfogyasztás előtt edd a körtét, és ne közben.



Elmúlt már 18 éves?