Fesztiválos nyár

Fesztiválos nyár

Mikor június elején bejelentettük, még magunk sem gondoltunk bele igazán, hogy mit is jelent a Sziget fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand Fesztivál) hivatalos borszállítóiként belecsöppeni ezen óriás-rendezvények színes világába. Bevalljuk: a helyszínen kapott mosolyok és ’köszönöm’-ök, a neten érkező pozitív visszajelzések minden képzeletünket felülmúlták.

Kezdjük az elején: ha június, akkor VOLT fesztivál, remek soproni hangulat, telt házas koncertek. Az első „hivatalos találkozó” remekül sikerült: a tőletek érkező reakciók mind azt mutatták, hogy jól sikerültek a fesztivál borok.  Tisztán vagy fröccsként, még a rossz idő sem tántorított el Titeket 🙂

Dubicz borok - Balaton Sound

A Balaton és a napsütés remek párosítás, pláne ha közben remek koncerteket hallgatsz egy-egy pohár borral a kezedben! A Balaton Soundon ráadásul egy különleges kitelepülés is várta a fesztiválozókat, a VIP vendégei ugyanis direktben a „Borháló Dubicz VIP” faházból kaphatták meg a kedvenc borukat.

Borháló Dubicz VIP a Balaton Soundon

Borháló Dubicz VIP a Balaton Soundon

Borháló Dubicz VIP a Sziget Fesztiválon

Borháló Dubicz VIP a Sziget Fesztiválon

A Balatonról csak egy kicsit mozdultunk el: konkrétan az EFOTT-ig, Velence-Sukoró térségébe vándoroltak a borok. Az egyetemista és főiskolás közönség elsősorban fröccsként itta a borokat, ugyanakkor a borkoktélok is népszerűek voltak.

A nagy bumm egyértelműen a Szigeten történt, hiszen tudni lehet, hogy minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki fesztiválra, amely hétből három napon is teltházas volt. Ez a siker a borfogyasztáson is meglátszott: ittátok tisztán, fröccsként és koktélként is.

Az első adatok szerint a fesztiválokon összesen 20%-kal nőtt a borfogyasztás – az arányok ugyanakkor nem változtak: leginkább a Sziget rosé, majd a Sziget White fogyott, a Sziget Red a kizárólag vörösbort fogyasztók kedvence lett.

 

 

Közben azt is megtudtuk, hogy a Dubicz borok címkéi – így a Sziget sorozat design-ja is – elnyerték a nemzetközi formatervezési Oscar-díjnak számító Red Dot Design elismerést. Nagyon büszkék vagyunk tehát a fesztivál borok bel- és kültartalmára is!

Nincs más hátra, mint a köszönet: nagyon hálásak vagyunk a sok dicséretért, együtt átélt pillanatért, elfogyasztott borért! 🙂Elmúlt már 18 éves?