Így boroznak ők – Csabai Márk krimiíró

Így boroznak ők – Csabai Márk krimiíró

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Csabai Márk krimiírót kérdeztük.

A borról először az jut eszembe, hogy …

Összehoz másokkal, remek beszélgetések beindítója a mindennapjaimban. Egy pohár bor kíséretében mindig mindent meg tudtam vitatni a beszélgetőtársaimmal. Bevallom, minden este egy pohár borral zárom a napom. Sőt, a regényeim írása közben is előszeretettel pihentetek egy pohár vörösbort az íróasztalomon.

A legszebb boros élményem…

Talán az, amikor az esküvőmön borral a kezünkben hajnalig táncoltunk. Pedig a társaságunkban egyetlen puskalábú sincs. Így utólag visszagondolva sem tudom megmondani, mi volt a jobb: a zene vagy netán a bor?!

A kedvenc borom…

Nincs kimondott kedvencem, minden, ami testesen száraz és persze vörös, azzal szívesen ismerkedem. Azt pedig, ami ettől eltér, inkább meghagyom másoknak.

Én úgy iszok bort, hogy…

Több berögződésem is van. Egy húzós nap után szívesen fekszem be egy kád forró vízbe egy pohár bor kíséretében, miközben szépen csöndben böngészem a híreket. Máskor pedig bekönyöklök a megszokott bárpultomba közel a borhűtőhöz. Aztán gyorsan megjelennek a barátaim, s egyezményesen megbontjuk az első palackot. Záróráig beszélgetünk, és ilyenkor jönnek a nagy ötletek.

Fotó: Tamási Gábor TgphotoElmúlt már 18 éves?