Így boroznak ők – Sándor Orsi

Így boroznak ők – Sándor Orsi

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Új sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Sándor Orsi televíziós műsorvezetőt kérdeztük.

A borról az jut először eszembe, hogy… 

Mennyi munka van mögötte. Kertészeti technikum szőlő-gyümölcs szakán érettségiztem. Rengeteg szüreten vettem részt, ahol a leszedett puttonyok után kaptuk a jegyeket. A jó jegyért pedig rengeteget kellett dolgozni. Akkor testközelből láttam bele a borkészítéssel járó munkába, és megtanultam megbecsülni a végeredményt.

A kedvenc borom… 

A testesebb vörösbor a kedvencem. Ha valamit ünnepelünk, Cabernet Sauvignon-t rendelek. Hiszek a piros szín szerencsét hozó erejében is. Persze mikor utazunk, mindig megkóstolom a helyi borokat is. Hiszen a vidéket nem csak látni, ízlelni is kell…

A legszebb boros élményem… 

Az esküvőm! Egy meseszép etyeki pincészet birtokán mentem férjhez. A kilátás, a naplemente és a jó borok  csak emelték az ünnep különleges hangulatát.

Én úgy iszom bort, hogy…

Ragaszkodom a koccintáshoz, sőt mindig ki is akarom mondani, hogy mire iszunk. Az én fejemben a bor összefonódott az ünnepléssel. Ünnepelni pedig mindig van mit.Elmúlt már 18 éves?