Így kell helyesen fogni a borospoharat

Így kell helyesen fogni a borospoharat

Szeretnéd úgy inni a borodat, mint az igazi szakértő profik? Akkor arra is oda kell figyelned, hogy hogyan fogod meg elegánsan és hozzáértően a poharat. Hiszed vagy sem, de a helyes tartás még nagyobb élvezeti értéket is ad az italnak.

Hivatalosan mindig a szárának az aljánál kell megfogni a borospoharat. Az sem mindegy, melyik ujjaddal kapod el a pohár szárát: a hüvelykujjad, a középső ujjad és a mutatóujjad fogja a szárat, a gyűrűsujjad és a kisujjad pedig a pohár talpán pihenhet.

Ha az ujjaid épp nem is pontosan így vannak a poháron, akkor is figyelj oda rá, hogy minél lejjebb fogd, hogy elegáns legyen.

hogyan kell fogni helyesen a borospoharat

Ha ezzel a technikával fogod meg a poharat, nem melegszik fel az italod, és tovább élvezheted a legjobb hőmérsékleten a borodat. A kézből kiáramló hő ugyanis hamar felmelegíti az italt, ezért kell a kéztől minél távolabb tartani.

Emellett sokkal elegánsabb is, ha így nyúlsz a pohárhoz, ráadásul az a része, amelyben a bor van, szép tiszta marad, nem lesz ujjlenyomatos, és jobban látszik benne a bor színe is.Elmúlt már 18 éves?