Karácsonyi ajándéktippek egy bormániásnak

Karácsonyi ajándéktippek egy bormániásnak

Egy bormániást kifejezetten könnyű meglepni karácsonyra, hiszen borból és boros kiegészítőkből sosem lehet elég. Ha még nincs meg egy borkedvelő rokonod, barátod vagy ismerősöd ajándéka, adunk néhány ötletet, amelyek között érdemes válogatnod.

Személyre szabott boros pohár

Melyik borkedvelő ne örülne egy gravírozott vagy bármilyen más technikával személyessé tett, egyedi pohárnak? Egy ilyenből még a bor is jobban ízlik, nem!? Ha a fehérbort szereti, fehérborhoz illő, ha a vöröset, akkor pedig ahhoz illő pohárral kedveskedj neki.

Bor kézikönyv

Ha igazi gasztro rajongóval van dolgod, biztosan szeret művelődni kedvenc italaival vagy ételeivel kapcsolatban, ezért egy borlexikon remek választás. Érdemes egy olyat keresni, amely részletesen és izgalmasan írja le a szőlők, borok történetét, eredetét, vagy épp egy olyat, amely ételeket ajánl a borok mellé, recept tippekkel.

Bor vagy szőlő illatú gyertya

Egy borozós este tökéletes kiegészítője lehet egy finom boros vagy szőlős aromájú gyertya. Lakberendezési boltokban simán felfedezhetsz ilyeneket.

Borhűtő

Ha tudod, hogy annak, akit szeretnél megajándékozni, nincs még borhűtője, akkor keress neki egyet, ugyanis minden borrajongó odavan az ötletért, hogy ne a rendes, konyhai hűtőben, hanem egy saját, kis borhűtőben tárolhassa a finom, különleges borait.

Borválogatás

Egy 4-6 darabból álló borválogatás igazán kedves gesztus, így az év több napjára is jut az ajándékozottnak egy olyan üveg ital, amelyről te jutsz majd eszébe. Ha emellett döntesz, mindenképp nézz szét a webshopunkban!

Egy különleges bornyitó

A bornyitók folyton elkallódnak, és egyébként sosem elég belőle. Épp ezért egy dizájnos bornyitóval biztosan nem lősz mellé, ha ajándékba adod.

Parafadugóból készített tárgyak

Egy képkeret, amely saját magunk által van feldíszítve néhány félbevágott parafadugóval, benne egy emlékezetes képpel igazán megható és különleges ajándék lehet egy olyan számára, akinek mindene a bor.

Fűszerek

Mivel karácsony környékén kifejezetten sokan szeretik kortyolgatni, néhány kis üvegbe bekészíthetsz olyan fűszereket, amelyekkel finom forralt bort lehet főzni, és ezt ügyesen, ízlésesen becsomagolt formában szép ajándékként átadhatod. A siker garantált!Elmúlt már 18 éves?