Karácsonyi boros ajándékötlet-csokor

Karácsonyi boros ajándékötlet-csokor

Hamarosan újra elérkezik az év legnagyobb és legszebb ünnepe, a karácsony. Ki előbb, ki picit későbbre hagyva, de mindenki azon töri a fejét ebben az időszakban, mit is ajándékozzon családtagjainak, barátainak, kollégáinak, ismerőseinek. Nagyon könnyű dolgunk van, ha a megajándékozandó szerettünk vagy munkatársunk borrajongó, hiszen rengeteg olyan ajándék létezik, amelynek beszerzéséhez vagy elkészítéséhez nem is szükséges sok idő, szaladgálás és idegeskedés, csupán néhány alapanyag és esetleg egy pici kézügyesség.

A bor mindig jól jön!

A legalapvetőbb ajándék borrajongó ismerőseink számára természetesen maga a bor. Ha nem ismerjük a megajándékozandó ízlését, akkor egy picit nehezebb dolgunk van, de ebben az esetben is létezik néhány olyan tipp, amellyel biztosan sikerül megtalálni a tökéletes bort.  Ha pedig azon a „nyomon” indulunk el, hogy kinek milyen bort ne ajándékozzunk karácsonyra, kizárásos alapon akkor is eljutunk majd a célhoz. Ráadásul a borok beszerzéséhez adott esetben ki sem kell mozdulnunk otthonról, hiszen néhány kattintással szuper borcsomagok, borválogatások, borok rendelhetők a Dubicz-shopból.

Boros „kütyük” és kreatív társaik

Egy borimádó számára nincs is annál klasszabb dolog, mint ha egy hasznos, vagány vagy személyre szabott boros ajándékot kap karácsonyra. Az apróságoktól vagy saját kezűleg készített ajándékoktól kezdve (mint például egy bor vagy szőlő illatú gyertya, vagy parafadugóból készült kis tárgyak, díszek), a hasznos dolgokon át (borkézikönyv, bornyitó) a borhűtőig bezárólag bármit ajándékozhatunk, garantált a siker. A „bormániásoknak” ráadásul mindig jól jön néhány olyan dolog is, amivel feldobhatják akár az otthonukat, vagy az olyan ajándékok, amelyek vagány, egyedi és szuper kiegészítők – mint például egy különleges bortartó vagy egy boros dugókból épített dekoráció.

 

 

Gyorsak, finomak, szépek – Boros gasztroajándékok

Bármit is ajándékozzunk, a legnagyobb örömet biztosan azzal okozzuk, ha saját készítésű aprósággal is meglepjük szeretteinket. Ezek ugyanis akár önmagukban, akár kis kiegészítő meglepetésnek is mutatósak és finomak, ráadásul, ami a legfontosabb, egyediek is. Míg ezeket a kis ajándékokat készítjük, egészen biztosan a megajándékozandókra gondolunk majd, és ezt ők is értékelni fogják.

Összeállíthatunk például egy vörösboros forrócsoki készítésére alkalmas kis csomagot, benne az alapvető hozzávalókkal, vagyis például egy palack Dubicz Kékfrankos-Cabernet Sauvignon-nal, jó minőségű csokoládéval. Díszítésként tehetünk a csomagra kis tüllzacskóban fahéjat és szegfűszeget, illetve rábiggyeszthetjük a saját kezűleg írt receptet is. Ha pedig még jobban fel szeretnénk turbózni a csomagot, még akár egy tejhabosítóval is kiegészíthetjük.

Ugyanilyen praktikus kis ajándék egy forralt bor csomag, amelybe szintén csomagolhatjuk a fenti bort (hiszen ne feledjük, forralt borhoz mindig jó minőségű bort válasszunk!), hozzá pedig egy, sok-sok finom fűszerből álló fűszerkeveréket mutatós kis üvegben. Tegyünk bele csillagánizst, gyömbért, szegfűborsot, szegfűszeget, fahéjat, narancs- és citromhéjat, kardamomot, egész borsot, de akár csomagolhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket és az édesítéshez mézet vagy szörpöt is. Ha még kiegészítjük a kis csomagot saját kézzel dekorált bögrével is, a meghatódottság biztosan nem marad majd el ajándékozáskor.

Főzhetünk is nagyon finom, borral készült gasztroajándékokat. Így például kerülhet a mutatós, saját kézzel felcímkézett üvegecskékbe rendkívül sok ízben és variációban elkészíthető boros chutney, de készíthetünk akár forralt boros zselét vagy lekvárt is. Ha utóbbiakhoz még saját sütésű kis édes kekszeket is csomagolunk mutatós fémdobozkában, csodás ajándékot tehetünk a fa alá.

Hívd meg a szeretteidet, ajándékozz élményt!

Ha pedig egy igazán különleges és egyedi boros vonatkozású ajándékot szeretnénk adni, akkor szervezzünk egy otthoni borkóstolót, ahol akár át is átadhatjuk ezeket a kis kedves karácsonyi boros apróságokat. Az együtt töltött idő, az egymásra fordított figyelem, no meg természetesen az együtt elfogyasztott borok felejthetetlen élményt nyújthatnak barátainknak, családtagjainknak, és természetesen saját magunknak is.

Jó karácsonyi készülődést mindenkinek!Elmúlt már 18 éves?