Borozgatós estére készülj és nem tudod, mit szolgálj fel a finom italok mellé? Segítünk! Ezek a legjobb ételek bor mellé!

Ha baráti borozós estét tartotok, nincs is annál jobb, mint egy-két finom, jó pohár ital és beszélgetés mellé valami finomat nassolni is. Eláruljuk, hogy mit érdemes kis tálakban az asztalra tenned, hogy még élvezetesebb legyen a borozás. Ezek a legjobb ételek bor mellé felkínálva!

Sajt fondü + pirítós

Olvassz meg egy vagy két féle érett sajtot, és az olvasztott masszába önts bele két evőkanál bort. Alaposan keverd össze, majd egy nagyon kevés sóval ízesítsd. Tartsd melegen, hogy jól kenhető legyen, és friss pirítóssal szolgáld fel. Meglátod, csodásan kihozza majd a borok ízét!

<< Ilyen bor illik hozzád a személyiségtípusod alapján! >>

Dió

Még a diétázók is csipegethetnek a dióból, hiszen kifejezetten jót tesz a testnek. Tele van fontos tápanyagokkal, és a benne lévő zsíroknak hála még a másnaposság is elkerüli azt, aki a diót eszik bor mellé. Ráadásul kiemeli az ital legfőbb ízjegyeit is!

legjobb ételek bor mellé

Szőlő + sajt

Klasszikus és alap ételek a borok mellé, ezt mindenki szeretni fogja, ez garantált! Vágj apró kockákra sajtot, és keverj mellé finom szőlőszemeket. Ezt eszegetve még finomabbnak érződik minden bor, és a savas érzetet is csökkenti. Az igazán ínyencek szezámmaggal is megszórhatják a sajt-szőlő párost. Ugye, milyen gusztán hangzik!?

<< Egy jó kertiparti elengedhetetlen/kötelező elemei >>

Pogácsa

Nem véletlen van a lagzikon is pogácsa felszolgálva a borhoz. A sós finomság remekül kiegészíti a borokat, főként fehérbor mellé ajánlott megenni egy-két szemet a péksüteményből. Nem mellesleg egyébként borkóstoláskor is pogácsát szolgálnak fel.

Sonka + dinnye

A nyár egyik legnagyobb előnye, hogy változatos és egészséges lehet az étrendünk, hiszen egy csomó finomabbnál finomabb gyümölcs és zöldség is megtalálható ilyenkor a piacokon. Szerezz be egy érett, finom sárgadinnyét, mellé a kedvenc olasz sonkádat, tálald a bor mellé, és érezd, milyen jól kihozza a bor legfinomabb ízjegyeit. Ez kifejezetten fehér és habzóborhoz ajánlott kombináció.

Szerinted is ezek a legjobb ételek bor mellé?