Új év, új szokások – Mit milyen borral ünnepelj 2020-ban?

Új év, új szokások – Mit milyen borral ünnepelj 2020-ban?

Új év, új évtized, új fogadalmak! Rád is érvényes? Akkor ezt a cikk éppen kedvedre való lesz.

Minden évben újult erővel indulunk neki az aktuális fogadalmaknak, ráadásul hajlamosak vagyunk hinni abban, hogy szilveszterről szilveszterre nagyobb elánnal vetjük magunkat bele ezekbe. Amennyiben jómagad is az újévi fogadalmak híve vagy, érdemes végiggondolnod, hogy melyik elhatározásod milyen borral tudod a leginkább megtámogatni. Mi azért vagyunk, hogy segítsünk ebben.

1. Mostantól rendszeresen eljárok edzeni

Értelemszerűen ebben az esetben érdemes nagyon alacsony cukortartalmú bort választanod. Mindenképpen száraz borra voksolj, és a mennyiségek terén is érdemes különösen megfontoltnak maradnod.

2. Mostantól havi 1 könyvet elolvasok

Akkor tölts mellé Pinot Grist! Nem csupán az ízlelőbimbóidat kényeztetheted vele, de tökéletes választásnak bizonyul egy borongós téli estén egy jó könyv mellé.

3. Mostantól rendszeresen kirándulok

Nincs is ennél kézenfekvőbb: vigyél magaddal egy könnyed Irsai Olivért vagy Olaszrizlinget, amelyet nagy öröm lesz felbontani egy kellemes piknik keretei között, jó társaságban.

4. Mostantól gyakrabban szervezek csajos programot

Lányos program? Nyiss fel egy üveg finom rosét, és már jöhetnek is a barátnők! Nem csak csajos, hanem igazán látványos is! Fogyaszthatjátok önmagában is, de koktélalapnak is remek.

5. Mostantól minden hónapban átgondolom, hogy miért is vagyok hálás

Bizony, a hála gyakorlása fontos és rendszeres programmá kell, hogy váljon mindannyiunk életében. Egy ilyen ünnepi alkalomhoz pedig nem is lehet mást választani, mint egy pohár ZSIZSI Frizzantét, amellyel koccinthatunk az elmúlt időszak legkülönfélébb sikereire.

6. Mostantól többet utazom

Nem véletlen, hogy ez az egyik leggyakoribb újévi fogadalom. Ebben az esetben a legkézenfekvőbb, ha az úti célnak megfelelő bort kóstolsz indulás előtt, vagy éppenséggel a társaság szempontjából közelíted meg a dolgot. Amennyiben a családoddal utazol, érdemes szétnézned a fehérborok repertoárjában, ha barátnőkkel, akkor válassz rosét, ha pedig a pároddal, akkor mindenképpen koccintásra alkalmas gyöngyözőt kortyolj.

7. Mostantól jobban elmélyítem a borokkal kapcsolatos tudásomat

Ez talán a legjobb újévi fogadalmak egyike, hiszen így „legálisan” végigkóstolhatod a teljes Dubicz repertoárt, és összehasonlíthatod az egyes tételeket. Ne felejtsd el elolvasni az adott borral kapcsolatos tudnivalókat sem, különös tekintettel az ízjegyekre, aromákra és illatokra.Elmúlt már 18 éves?