Néhány étel – például a sajtok, a magvak, a szőlő és a körte – kifejezetten ajánlott bor mellé. De vannak olyan finomságok is, melyek a legkevésbé sem passzolnak hozzá. Eláruljuk, hogy melyek ezek.

Következzenek a borok legrosszabb ételpárjai!

Rágógumi

Borozás előtt feltétlenül kerüld a rágózást. Mindegy, hogy mentol, szőlő vagy eper ízű, semmiképp ne vedd be egy órával azelőtt, hogy bort készülsz kóstolni. Ahogy rögtön a bor elkortyolgatása után se nyúlj rágóért, mert nagyon eltorzítja az ízeket.

Ecetes ételek

Ha borozol, felejtsd el az ecetes chipset, salátát és bármilyen ételt, amelyben ez a savanyú összetevő megtalálható, ugyanis azzal együtt rémesnek érezheted a bort – legyen az bármennyire finom is.

Sushi

Ha csak teheted, másik napra időzítsd a japán finomság kóstolgatását és a borozást, mert a gyomorban nagy ellenségei egymásnak. Sőt, már a szádban is fémes utóízt érezhetsz, ha egyszerre fogyasztod őket. Szójaszósszal együtt pedig még kellemetlenebb az élmény.

Kelbimbó

A kelbimbó egészséges zöldség és finom ételek készíthetők belőle, de borral párosítva egyáltalán nem egy főnyeremény. Kifejezetten szulfátos aromát érezhetsz a szádban, ha együtt fogyasztod őket.

Csoki

Bár a filmekben sokszor látunk csoki-bor kombinációt a szereplők kezében, ez csak ámítás. A legkevésbé sincsenek egymásra jó hatással. Összehúzzák a nyelvedet, miközben a bor keserű, a csoki pedig fura ízű lesz.