5 Valentin-napi boros tipp (nem csak) szerelmeseknek

5 Valentin-napi boros tipp (nem csak) szerelmeseknek

A szerelmesek napja sok mindenről szólhat. Alapesteben a mindent elsöprő vágyról, a rózsaszín ködről, az örök hűségről, a töretlen harmóniáról, de – ezek híján – lehet “pusztán” egy nap is, amikor jó együtt lenni, beszélgetni, gondtalanul nevetgélni. Bármelyiket keresd is február derekán, a bor tökéletes társad lesz hozzá.

Lehetünk kezdő vagy haladó borimádók, lelkes amatőrök, hobbi kóstolók vagy éppen vérbeli profik, Valentin-napon különösen sok izgalmas program és időtöltés között válogathatunk. Ha szerelmesek vagyunk, párunkkal, ha épp nem, akkor pedig barátainkkal közösen válasszunk magunknak boros elfoglaltságot február 14-én.

Következzen az 5 legjobb boros tipp Valentin-napra – nem csak szerelmeseknek!

1. Végre itt egy igazán különleges alkalom az évben! Akár párban, akár szólóban talál a szerelem ünnepe, eljött az ideje, hogy levedd a polcról azt a bizonyos palack bort, amivel hónapok óta szemezel a heti nagybevásárláskor, de sosem visz rá a lélek, hogy meg is vedd. Tökéletesen passzol ennek a napnak a hangulatához a tavasz teljes illatáradatát magába sűrítő félszáraz gyöngyözőborunk, a ZSIZSI frizzante.

2. Szervezz otthon borkóstolót barátaidnak! A bor összehoz, felvidít, és bármilyen baráti összejövetelhez megdönthetetlen apropót szolgáltat. Vállald fel a házigazda szerepét! Szerezz be minden szükséges hozzávalót – borokat, kísérőket, poharakat –, és állítsd össze a menetrendet. Jöhet egy-két szívecske is a falra dekorációnak, közepén – természetesen – egy-egy üveg bor fényképével.

3. Foglaljatok le egy hétvégét a kedvenc bortermelő vidéketeken, és menjetek el egy birtoktúrával egybekötött borkóstolóra. Ma már rengeteg pincészet szervez hasonló jellegű izgalmas programot az érdeklődők számára. A Dubicz Birtokon például felújított látványpincénkben tehettek csodálatos időutazást. Vérbeli borimádó időtöltés, ezenkívül remek kikapcsolódási lehetőség is.

4. Tele a ház szebbnél szebb üres palackokkal, amiket nincs szíved kidobálni az „egyszer még jó lesz valamire”-elv alapján? Itt az ideje hasznukat venni! Remek közös elfoglaltságnak ígérkezik egy kis kézműveskedés a kiürült palackok felhasználásával. A gyertyatartótól kezdve a lámpabúrán át egészen a vázáig kreatívabbnál kreatívabb módokon hasznosíthatjátok újra a kiürült palackokat, sőt mi több, a szorgos munka közben fel is bonthattok egyet a legkedvesebb borotokból. A szórakozás garantált!

5. Menjetek el egy régóta vágyott, mindkettőtök számára izgalmas, új élményekkel kecsegtető étterembe egy exkluzív, Valentin-napi borvacsorára. Ma már a legtöbb vendéglátóhely külön menüsorral készül a szerelmesek napjára. Válasszátok ki az ízléseteknek legmegfelelőbb ajánlatot, és élvezzétek az estét.

Bármelyik mellett is teszed le a voksod, egy a lényeg: élvezd minden pillanatát – akár párban, akár szingliként köszönt rád a szerelmesek napja.Elmúlt már 18 éves?