Február 14-e, azaz Bálint és Valentin napja egy ideje már kis hazánkban is a szerelmesek ünnepeként él a köztudatban. Valentin-napon ajándékokkal, kedves üzenetekkel lepik meg egymást a szerelmesek, és nem maradhatnak el a romantikus pillanatok sem, melyeket egy-egy jól megválasztott bor csak még emlékezetesebbé tehet. Ha pedig még néhány apró meglepetés falatot vagy ajándékot is csempészünk a napba, biztosak lehetünk benne, hogy szerelmünket levesszük a lábáról. Néhány ötlettel mi is segítünk.

Indítsd gyöngyözőborral és vörösboros forrócsokival a napot!

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy Valentinkor éppen nem kell mennetek sehová, és együtt tölthetitek az egész napot, ne hagyd ki a reggeli meglepetés-borozást. (De ha másnap vár benneteket a munka, bátran toljátok el a hétvégére, semmit nem veszít az értékéből.) Ha igazán nagy élményt szeretnél ajándékozni kedvesednek, készíts – és akár vigyél is ágyba – egy finom, gazdag reggelit – akár szív alakú tükörtojással vagy gofrival –, méghozzá egy jól behűtött, gyümölcsös, illatos, muscat lunelből készült gyöngyözőborral kísérve, mint amilyen a ZSIZSI frizzanténk. Indítsátok ezt a romantikus napot üde buborékokkal és a tavasz teljes illatáradatával, a reggeli végén pedig kényeztesd a kedvesedet egy melengető különlegességgel, vagyis vörösboros forrócsokival, melynek elkészítéséhez Kékfrankos-Cabernet Sauvignon házasításunkat ajánljuk.

Főzzetek együtt – borral!

Ha viszont rohanós a nap, és csak este tudtok ünnepelni, a legjobb választás, ha együtt főztök egy klassz vacsorát, méghozzá borral kísérve. Jó tanács, hogy ne erre az alkalomra válassz nagyon bonyolult és időigényes fogásokat, hiszen így elveszik az együtt töltött idő és az egymásra figyelés. Néhány jó minőségű alapanyag és néhány szuper bor, ennyi a romantikus Valentin-napi vacsora receptje. A feszes szerkezettel, remek ropogós savakkal, kis játékos szénsavval rendelkező üde, friss Dubicz Kékfrankos Roséhoz például remekül passzol egy chilis halpogácsa vagy egy mini lazacburger, de egy roséra sütött kacsamell málnaecetes salátával is szuper választás.

Mátra sorozatunk üde, friss fehérboraihoz is nagyon jól párosíthatók az egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és elegáns fogások. Készíts egy finom kakukkfüves csirkemellsteaket, mellé pedig egy aromás, illatos, friss fűszernövényekkel, paradicsommal, olívaolajjal és citrommal készült tabulé salátát. A legjobb választás hozzá a Dubicz Sauvignon Blanc!

Fajsúlyosabb ételekhez, például zsályás-vajas tagliatellével kísért füstöltsajtmártásos szűzérméhez bátran válassz a hordós érlelésű fehérboraink közül, például egyik különlegességünket, az elegáns egyensúlyú, néhány hónapos újhordós érlelést kapott Mátra Superior Olaszrizling Barrique tételünket.

Egy igazi, romantikus Valentin-napi vacsora nem teljes desszert nélkül, így erről se feledkezz meg! Itt is érvényes a „szabály”, hogy a finomság gyors, egyszerű, de egyben elkápráztató legyen. Szuper választás például egy kívül ropogós, belül folyós, csupacsoki szuflé, hozzá pedig Kékfrankos-Cabernet Sauvignon vörösborunk.

Otthoni mozizás – Filmek borral kísérve

Bár a szerelmes randik egyik kedvelt helyszíne a mozi, aminél már csak egy romantikusabb dolog létezik, otthon maradni, és kedvesünkkel összebújva – valamint pár pohár borral a kézben – filmeket nézni. Ha vérbeli borrajongók vagytok, akkor jó pár olyan filmet is választhattok, ahol a bor játssza a főszerepet. Ehhez pedig bátran kibonthattok egy palackkal borászatunk legkiválóbb, prémium kategóriás, különleges alapanyagból, válogatott szemekből készült boraiból, az 1014 sorozat tételeiből.