Valóban segít a termékenységben a vörösbor?

Valóban segít a termékenységben a vörösbor?

Vajon tényleg olyan szintű csodaital a bor, hogy még erre is jó? Tudósok szerint igen!

A bor ezernyi pozitív hatását már sokan, sok ízben felismerték, sokról már mi is írtunk a blogunkban. Egyre elterjedtebb például a bőrápolásban, ahogy az egészséges életmód hívei is egyre többször isznak meg egy-egy finom pohárral, hiszen bizonyítottan jót tesz a szervezetnek. Arról nem is beszélve, hogy a fogyásban is segít és a kreativitásunkra is jó hatással van.

A Washingtoni Egyetem tudósai pedig nem olyan régen arra is rájöttek, hogy a resveratrolban gazdag vörösbor javítja még a termékenységet is. A kutatás során 18 és 44 év közti nők petefészek-tartalékát vizsgálták, valamint azt, hogy milyen és mennyi alkoholt fogyasztanak. Az eredmények – olyan egyéb fatorok figyelembevételével, mint az életkor és az anyagi helyzet – azt mutatták, hogy azok az alanyok, akik egy hónapban minimum 5 alkalommal ittak vörösbort (természetesen nem sokat, csupán egy-két decit alkalmanként), lényegesen több megtermékenyülésre váró tüszővel rendelkeztek, mint azok a nők, akik nem.

A tudósok viszont arra is felhívták a figyelmet, hogy a fehérbor nem, csupán a vörösbor bír ilyen jótékony hatással, és az is csak mértékkel való fogyasztás esetén segíti a termékenységet. A túl gyakori és mértéktelen ivás ugyanis kifejezetten káros ilyen szempontból is.

Ha te is épp családalapítás előtt állsz, érdemes lehet beiktatnod az étrendedbe napi egy pohár vörösbort. Nyugodt szívvel ajánljuk ehhez a Dubicz Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée 2016 tételét.Elmúlt már 18 éves?