Biztos, hogy veled is előfordult már, hogy kiöntöttél egy kis vörösbort, ráadásul olyan felületre, amelyen nagyon meglátszik. Rettentően idegesítőek tudnak lenni a makacs, sötét foltok, amelyeket nagyon nehéz letakarítani. De most hoztunk néhány tippet, amelyek segítségével többé nem lehetetlen a vörösbor eltávolítása a falról, a terítőből, vagy épp bármilyen más felületről.

Szerezz be ammóniát!

A gyógyszertárból beszerezhetsz ammónia oldatot, amelyet meleg vízzel összekeverve a foltra önthetsz, és szivaccsal átdörzsölve ügyesen kiszedheted a szőnyegből. Várd meg, amíg megszárad, majd ismételd meg a műveletet.

Mindig legyen otthon ecet

Ecet és szappanos víz fele-fele arányú keverékét is használhatod, amely szintén nagyon hatásos a foltokra öntve. Vigyázz, hogy ezeket az anyagokat mindig gumikesztyűben kezeld!

Bórax oldat, a tuti fegyver

A gyógyszertárban vásárolhatsz bóraxot, amely bár erős anyag, megéri óvatosan kísérletezni vele, ugyanis kiválóan működik a foltok eltávolítására. Gumikesztyűben, szivaccsal dörzsölj bóraxot a terítőbe, szőnyegre, vagy kárpitra, és óvatos mozdulatokkal hamar eltávolíthatod a foltot.

Gyors segítség: szénsavas víz

Ha a ruhádra fröccsent a bor, gyorsan önts szénsavas vizet a foltra, majd itasd fel szivaccsal. Ismételd meg többször, majd dobd be a ruhát a mosógépbe.

Szuper megoldás a forró tej

Ha az asztalterítőre került a bor folt, tegyél fel forrni egy adag tejet, majd öntsd le a forrásban lévő tejjel a terítőt. Ezután mosd át vízzel, és a foltnak nyoma sem lesz.

Régi módszer: asztali só

Ha azonnal cselekednél, mikor kiömlött a bor a terítőre vagy a ruhára, tegyél rá asztali sót, mielőtt a bor beszívódik az anyagba. Ezután papírtörlővel itasd fel, utána pedig jöhet a nagyon hideg csapvíz. Ha ez kész, később mehet az anyag a mosógépbe.

Extra hatásos szódabikarbóna

Ha a szőnyegre vagy a terítőre fröccsent a bor, szórj rá egy nagy adag szódabikarbónát, és hagyd rajta legalább egy óráig. A szódabikarbóna beszívja a bort, utána dörzsöld át egy kis vízzel a foltot, és hagyd megszáradni.

Neked mi a tuti tipped vörösbor okozta folt eltávolítására?