8 ok, amiért a bor jobb választás, mint a sör

8 ok, amiért a bor jobb választás, mint a sör

Borimádóknak valószínűleg nem kell sokáig bizonygatnunk a fenti állítást, viszont azoknak, akik még nem döntötték el, melyik oldalra álljanak, alábbi összefoglalónk nagy segítség lesz. Ráadásul ezekkel az érvekkel bátran elő is hozakodhatsz egy sörös társaságban, ha előkerül a nagy "bor vs. sör" vita.

Lássuk hát, melyek azok az okok, amiért egyértelműen előbbi a jobb választás.

1. A bor elegánsabb ital

Rögtön egy érv, amelynél a sörös tábor labdába se rúghat. Mert egy formás boros pohár a kézben bármikor tetszetősebb és megnyerőbb, mint ugyanott egy söröskorsó, nem igaz?

2. A bor bármikor tökéletes ajándék

Egy palack finom bor minden helyzetben exkluzív, minőségi ajándéknak bizonyul, legfőképp, ha vendégségbe készülünk.

3. A bor remekül párosítható különböző fogásokkal

Hacsak nem az Oktoberfestre indulunk mustáros kolbászt enni savanyú káposztával, úgy a bor valószínűleg sokkal nagyobb hasznukra lesz. Szinte minden ételhez más-más bort tudunk társítani, egészen változatos menüsort felállítva ezzel.

4. A bor segít az elalvásban

Bizonyított tény, hogy egy pohár bor elfogyasztása segít az esti relaxációban, ellazítja a feszült izmokat, és szívmelengető hatású.

5. A bor nem fúj fel

Élettani hatások tekintetében nem csak a relaxciót tudjuk érvként felhozni, ha a sör és a bor közötti különbségekre kell felhívnunk a figyelmet. Míg ugyanis a sör felfúj, addig a bornál ezt a hatást biztosan nem fogod tapasztalni.

6. A maradék bort felhasználhatod főzéshez

Így igaz! Legyen szó rizottóról vagy marhapörköltről, egy kis maradék bor mindig remekül felhasználható a főzés során.

7. A bor az idő előrehaladtával csak nemesedik

Nyilvánvaló, hogy ez csak bizonyos időkeretek között igaz, de alapvetően – a sörrel ellentétben – a bor csak egyre jobb lesz, ahogy múlik felette az idő.

8. A bornak magasabb az alkoholtartalma

Amennyiben ez is fontos szempont, úgy megint csak érdemes a borra szavaznunk. Persze a mértékletességet soha ne tévesszük szem elől. Mindig csak annyi alkoholt fogyasszunk, ami nem megy túl azon a bizonyos határon.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.