A hygge és a borozás

A hygge és a borozás

A hygge és a borozás – két egymáshoz nagyon is közel álló fogalom.

Na, de hogyan is kapcsolódnak össze? A következő sorokban erre keressük a választ.

A hygge életérzést valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni, mindazonáltal az alaposság kedvéért vegyük át újra, mit is jelent pontosan.

A hygge egy alapvetően Dániából és a skandináv térségből származó kifejezés, amely egy rendkívül nehezen körvonalazható hangulatot jelöl. Eredendően az élet apró csodáinak folyamatos értékelésén és élvezetén alapul – legyen szó egy fagyos, havas téli napon a szobánkba besurranó meleg napsugárról vagy a kandallóban pattogó tűzről. Arra ösztönöz minket, hogy nyissuk ki jobban a szemünket, és értékeljük a minket körülvevő élet összes apró csodáját.

Nagyon fontos, hogy tudatosítsuk magunkban: a hygge állapotának lehetősége ott rejlik a mindennapjainkban, még ha sokszor észre sem vesszük. Hygget ugyanis egy egyszerű pillanattól a legmagasztosabb koncertélményig mindenben találhatunk – ez alól pedig a borozás sem képez kivételt. Több módon is elérhetjük a hygge állapotát, noha eredeténél fogva elsőre a téli hónapokban tűnik mindez magától értetődőbbnek.

De a nyári hygge fogalma sem idegen a borfogyasztástól. Nagyon fontos, hogy akár „szürke” hétköznapokról, akár tengerpari nyaralásokról beszélünk, mindig tartsunk otthon vagy a kezünk ügyében egy palackkal kedvenc borunkból, hiszen sosem tudhatjuk, mikor szökik be egy hamisítatlan hygge pillanat az ablakunkon. A színpompás nyári naplementében vegyünk a kezünkbe egy jó könyvet és egy pohár finom bort, élvezzük a látványt, és értékeljünk minden egyes kortyot. Tudatosítsuk magunkban, hogy milyen szerencsések vagyunk, amiért ezt a pillanatot átélhetjük – és máris hagytuk, hogy magával ragadjon minket a hygge életérzés.

Ugyanez érvényes a közösségi borfogyasztásra is. Minden egyes koccintás után, minden egyes korty előtt adjunk hálát azért a mindennapinak tűnő csodáért, amit éppen átélünk a szeretteink, barátaink, családunk körében. Meglátod majd, mennyi hétköznapi csodát élhetsz át nap, mint nap, amint tudatosan keresed az élet hygge pillanatait.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.